SieMatic SLX

Een lichtend voorbeeld van greeploos design

Innovatief en vooruitstrevend, nam SieMatic het initiatief om de iconische greeploze keuken, die 60 jaar geleden de basis vormde voor vernieuwend en bovenal tijdloos design, in een nieuw jasje steken. Een vernieuwde greeploze keuken, zonder afbreuk te doen aan de tijdloosheid van het originele ontwerp, aangevuld met exclusieve elementen is het resultaat. Zo ontwikkelde deze Duitse keukenfabrikant een nieuw greeploos keukenconcept: de SLX PURE.

De nieuwe SLX in de PURE collectie, behaalde inmiddels maar liefst vier internationale prijzen; German Design Award 2021, IF Design Award 2020, Red Dot Design Award 2020 en Iconic Award 2020: Innovative Interior “Best of the Best”. Dit vernieuwd greeploos design speelt subtiel met de kracht van het licht. Zo wordt via een 3D-constructie de ruimte tussen werkblad en greeplijst subtiel belicht waardoor het werkblad lijkt te zweven. De nieuwe ergonomische greep oogt niet alleen verfijnd, het geeft een uitstekende gebruikservaring.

SLX PURE: de keuken als stralend middelpunt

“Keukens maken steeds meer deel uit van onze leefruimte waar familie en vrienden elkaar vinden in het dagelijkse leven. Het is onze taak om deze centrale ontmoetingsplaats vorm te blijven geven in de toekomst.” - Directie Duitsland

De keuken puur als praktische werkruimte, dat idee is stilaan achterhaald. In plaats daarvan is de keuken steeds meer het hart van een woning. Zo vormt de keuken dé plek om samen te koken en samen te eten, kortom het centrale middelpunt van de leefruimte. De SLX geeft een nieuwe invulling aan lifestyle en innovatief design.

Met de SLX in de PURE collectie blijft SieMatic trouw aan de missie dat - ongeacht het budget en de grootte van de ruimte – keukens precies dienen afgestemd te zijn op ieders specifieke wensen en behoeften. Er worden steeds hoogwaardige materialen geselecteerd en er is ook een ruime keuze in budgetvriendelijke kwalitatieve afwerkingsmaterialen zoals kunststof en laksoorten. Verder speelt u moeiteloos met materialen als composiet, inox of natuursteen en een diversiteit in deuren in verrassende kleuren en uitvoeringen
SLX staat opnieuw voor flexibel minimalistisch keukendesign passend bij iedere lifestyle, rekening houdend met uw individuele wensen.

SieMatic: de uitvinder van de greeploze keuken

Met een keuken zonder zichtbare handgrepen verraste SieMatic de keukenwereld ruim 60 jaar geleden. Steeds weer blijft SieMatic deze ware designklassieker vernieuwen, in 2020 met de SLX, het neusje van de zalmin de PURE collectie.

De nieuwe greeplijst en een slanke maatvoering van 6,5 mm vormen samen de key design focus van de SLX. Dit alles wordt subtiel bekrachtigd door de ledverlichting, die als indirecte belichting in de 3D-grepen is aangebracht. Met de individueel regelbare kleurwamte en lichtsterkte van de ledverlichting past u in een oogwenk de sfeer in de ruimte aan op uw stemming. Door deze toepassing niet alleen in de greeplijst maar ook in de (vitrine)kasten te gebruiken, ontstaat er eenheid en harmonie. Een van de vele snufjes die de SieMatic SLX zo exclusief en innovatief maakt.

Detalis met lichte en luchtige elementen komen ook terug in de opties voor de plint, die onder andere als zilveren spiegelplint verkrijgbaar is, alsmede een spiegelachterwand voor de vitrinekasten. Maar er is meer: zwevende lades voorzien van een houten afwerking in verstek, een voorbeeld waarbij esthetiek en techniek hand in hand gaan.

Ontdek SieMatic SLX in onze showroom

Een oogstrelend voorbeeld van de nieuwe SieMatic SLX vindt u in deze keukencombinatie met kookeiland en kastenwand afgewerkt in ‘Lotus matwit’. Eén van de toonzaalkeukens van SieMatic by KIDchen Concept in Antwerpen. De kenmerkende SLX-greep heeft hier een edelstaal kleur. Bij het kookeiland springen de horizontale designlijnen in het oog, bij de hoge kastenwand de 6mm verticale ‘grepen’, die samen zorgen voor een subliem fijn lijnenspel.

De opstelling bestaat uit een royaal kookeiland met kasten en lades aan beide zijden en een hoge kastenwand én twee design vitrinekasten. Naast de voor de SLX-keukens kenmerkende ledverlichting in de horizontale- en vertikale grepen, is er veel meer te ontdekken. Zo is daar de zilverkleurige spiegelplint onder de kastenwand en het eiland. Hierdoor lijkt het keukeneiland te zweven. Deze tromp l’oeil komt terug in de spiegelachterwand in de vitrinekasten. Hierin geven glazen leggers en zwevende lades in prachtig Hazel Brown de keuken die unieke SLX-twist.

Ook aan de apparatuur is volop aandacht besteed, want bij een luxe keuken horen de beste apparaten zoals: een Bora CLASSIC 2.0 inductiekookplaat en geïntegreerde apparatuur van Miele, zoals de oven, de koelvriescombinatie en vaatwasmachine. Als ‘piece de resistance’ wordt de keuken gecompleteerd met een rvs warmgewalst werkblad, waarin naadloos de spoelbak van rvs in is verwerkt. De bijpassende kraan is de VELA SD – inox kraan. [Uiteraard bevat de keuken vele andere SieMatic accessoires zoals: bestekindelingen in massief hout, antislipmatten, een messenhouder, stekkerdoos, bordenhouder, hakenlijst en nog veel meer.]