Materialen en kleuren

Keukenmaterialen en kleuren: slimme combinaties en duurzame afwerkingen

Onze SieMatic-experts vertellen u graag welke kwaliteitsvolle materialen beschikbaar zijn en welke functies ze hebben. Binnen de moderne keuken is er veel mogelijk. Denk hierbij aan combinaties van natuursteen met hoogglanslak, pastelkleuren of RVS met hout. Voordat een keuken voor u samengesteld wordt, analyseren we samen welke keuken best past bij uw noden en wensen.

Hoe kiest u de juiste materialen voor uw keuken?

In een keuken kunnen verschillende soorten materialen verwerkt worden. De materialen van de SieMatic keukens worden altijd geselecteerd in functie van de behoefte van het huishouden. Een vraag van jonge moeders is bijvoorbeeld kasten waar de vingertjes van kleine kinderen niet zichtbaar zijn. Voor andere gezinnen met grote kinderen of alleenstaanden is de behoefte mogelijk heel anders. De laatste groep verkiest mogelijk esthetiek boven functionaliteit.

Daarnaast is het belangrijk dat keukens praktisch zijn. Die balans zoeken wij altijd voor onze klanten. In een kennismaking bespreken we in detail uw noden, stijl en favoriete kleursamenstellingen. Met de door u opgegeven voorkeuren maken onze keukenarchitecten een design voor een keuken die bij u past.

Kwaliteit zonder compromissen: enkel de beste materialen zijn goed genoeg voor uw SieMatic keuken

Hoe weet u dan zeker of u bij ons de meest kwalitatieve keuken aanschaft? Aan onze fabriek is een controlecentrum verbonden die de duurzaamheid en kwaliteit van de producten test, omdat wij het belangrijk vinden dat een keuken lang meegaat. Dit gedeelte van de woning krijgt het meeste te verduren. De materialen worden dagelijks blootgesteld aan zuren, vetten, scherpe messen en hitte. Ontdek hieronder alle beschikbare keukenmaterialen en laat u inspireren!

Metallic & RVS (Roestvrij Staal)

RVS bestaat al een tijdje als materiaal voor de keuken. Roestvrij Staal zegt het al – het roest niet en is daarom uitermate geschikt voor deze plek. Naast RVS zien we ook steeds meer metallic kunststof-fineer in het design van de keuken. Bij SieMatic zijn de metallic materialen verkrijgbaar in drie kleuren: goud, champagne en roségoud. De metallic materialen worden altijd als accenten toegepast in de keuken, zoals bijvoorbeeld voor de frontjes van de bar- of ladekast. Metallic afwerkingen  geven een luxe accent en mogen niet te overdadig zijn. Ze zijn ook niet 100% krasbestendig en worden dus niet als werkblad gebruikt. Daar hebben we weer andere mooie materialen voor.

Keramiek

Keramiek heeft zowel een esthetisch als een praktisch aspect. Het wordt meestal gebruikt voor keukeneilanden en werkbladen. Het is zeer geschikt om een mooi geheel te creëren met de andere delen van de keuken. Bovendien is keramiek duurzaam. Zuren en rode wijn hebben geen impact op het materiaal. Om een natuurlijke uitstraling compleet te maken, is het mooi te combineren met hout.

Houtfineer en kunststof houtstructuur

Hout wordt veel gebruikt bij de hoge kasten. Uiteraard zorgen wij bij SieMatic ervoor dat het hout UV-bestendig is. Hout blijft een natuurlijk product, waar zonlicht en warmte invloed op hebben. Onze houtsoorten worden zorgvuldig geselecteerd, waardoor ze deze invloeden goed weerstaan. Als alternatief voor hout, bieden we onze keukens nu ook aan in kunststof houtstructuur. Als u met de hand over het kunststof-materiaal gaat, voelt u het verschil met hout amper. Het is ecologisch verantwoord en makkelijk in onderhoud. Een ander voordeel is dat het budget vriendelijk is. 

Kunststof

Kunststof is bij ons verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Dit uiteraard passend bij uw interieur. Voordeel is de krasbestendigheid en het onderhoud van dit materiaal voor uw keuken. Dus zéér functioneel in gebruik, vooral voor gezinnen met kinderen. 

Lak

Lak blijft populair in de exclusieve keukens. Maar hoeft u niet alleen te denken aan hoogglans. Het is ook in mat en zijdemat verkrijgbaar. Dat laatste heeft een soft touch en is zeer stijlvol: het komt veelvuldig terug in de laatste keukentrends.

Natuursteen / StoneDesign

Natuursteen passen wij ook toe in onze keukens. We raden aan om natuursteen voornamelijk te gebruiken voor het werkblad, spatwand en nissen. Als u deze natuursteen-look ook graag voor de kasten wilt gebruiken, kies dan liever voor Stone Design. Wij werken al decennia samen met een gerenommeerde fabriek, gespecialiseerd in natuurstenen. Dunne stenen werkbladen worden met een speciale onderbouw ondersteund om breuken te vermijden.

Kleur

Zoekt u een specifieke kleur voor uw kasten en lades? Wij merken dat er de laatste jaren steeds meer behoefte is aan kleur in de keuken. Tot een aantal jaren geleden waren het vooral basistinten zoals wit, grijs en zwart of hout. De nieuwe generaties die voor hun huis een keuken uitzoeken willen meer kleur in de keuken dan hun ouders. Bij SieMatic hebben we het dan vooral over pastelkleuren, maar alle kleuren zijn mogelijk bij SieMatic. Bekijk onze kleurenstalen in de winkel en kijk welke combinaties u mooi vindt.

Multimatic & binnenuitrusting

De keuken moet niet alleen mooi zijn aan de buitenkant, maar ook praktisch. Dat is de complete ervaring die SieMatic graag verzorgt. Dankzij het exclusieve MultiMatic  systeem kunt u legplanken op elke gewenste hoogte verstellen om de 16 mm. Dat geeft 30 % meer laadruimte in uw kasten. Al onze lades leveren wij standaard met antislipmatten en in de lades hebben wij bovendien extra binnenlades of reksystemen. Met een keuken van SieMatic kunt u dus bijzonder veel kanten uit. Alle ladesystemen zijn verkrijgbaar in hout, aluminium of kunststof. Uiteraard is de duurzaamheid ook een belangrijk aspect.